Зимна гъбена супа

В азиатски стил

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

1 кг печурки
10 г сушени гъби „Шийтаке“
40 г пресен джинджифил
6 скилидки чесън
1 стрък праз
1 глава лук
1 морков
1/4 връзка мащерка
200 г оризови нудли
50 мл соев сос (с малко сол) „Kikkoman“
20 мл олио
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Печурките се белят и се почистват от пънчетата.

Шапките се заделят, а обелките и пънчетата се поставят в тенджера, заедно с нарязаните наедро лук, праз и морков.

Прибавят се и 3 обелени и смачкани скилидки чесън, клонките мащерка, гъбите шийтаке, дафиновият лист и черен пипер на зърна. Налива се около 1,5 л вода.

Готви се на слаб огън около час, след което бульонът се прецежда.

Останалите скилидки чесън и джинджифилът се обелват, накълцват се и се запържват в олиото.

Налива се гъбеният бульон, прибавя се и соев сос с малко сол.

Заделените шапки на печурките се режат на парчета и се пускат в супата, готви се още 15 минути на слаб огън.

Оризовите нудли се сваряват според упътването на опаковката, отцеждат се и се разпределят в купички за сервиране.

Налива се от горещата супа и се поднася.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти