Супа с нопале

Свежо предястие

5 от общо 1 гласа
65 мин.
Необходими продукти

За супата:

100 мл царевично олио

4 домата

1/2 глава бял лук

1 с.л. брашно

1 сушена люта чушка чипотле

4 ч.ч. пилешки бульон

1 стрък епасоте

сол и черен пипер

Допълнително:

4 листа от кактус

2 с.л. сол

4 пъдпъдъчи яйца

100 г авокадо

50 г зряло сирене (тип пармезан)

5 г кълнове от репички

Начин на приготвяне:

1. Нарежете листата от кактус на дребни кубчета и ги сложете в купа. Поръсете с 2 с.л. сол и разбъркайте добре с ръце. След това залейте кубчетата с вода, разбъркайте и прецедете. Сложете кубчетата в тенджера с вряща вода и варете 1 минута. Прецедете.

2. Загрейте олиото в тенджера и запържете нарязания на тънки полумесеци лук заедно със сушената люта чушка. Добавете сол и нарязаните на дребни кубчета домати. Поръсете брашното, разбъркайте за минута и налейте пилешкия бульон. След като сместа заври, добавете стръковете епасоте и гответе 30 минути.

3. Отстранете стръковете епасоте и лютата чушка и пасирайте супата.

4. Поширайте пъдпъдъчите яйца.

5. По средата на дълбока чиния сложете 1-2 с.л. кубчета от листа кактус. Върху тях поставете резен авокадо, тънки парченца зряло сирене и няколко кълна от репички. Най-отгоре поставете 1 поширано пъдпъдъче яйце.  Отстрани сипете от пасираната супа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти