Супа от земна ябълка със салвия

Нестандартна и апетитна рецепта

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 кг земна ябълка (гулия)

1 глава лук

1 скилидка чесън

2 стръка салвия

1,5 л пилешки бульон

100 мл течна животинска сметана (35%)

60 г краве масло

4 филии хляб

зехтин за намазване

сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете на кубчета земната ябълка. Нарежете лука и чесъна на едро.

2. В тенджера загрейте около 20 г масло и в него запържете лука и чесъна за кратко.

3. Добавете земната ябълка, щом зеленчуците леко поомекнат, посолете и сложете 1 стрък салвия. Гответе около 5 минути на умерен огън.

4. Налейте бульона, поръсете с пипер меланж и гответе, докато зеленчуците омекнат напълно – около 20 минути. Извадете салвията.

5. Налейте сметаната и пасирайте супата. След това я прецедете и я върнете в тенджерата.

6. Сложете останалото масло в касерола и го загрявайте на умерен огън, докато стане с карамелен цвят. Дръпнете от котлона и пуснете в него останалата салвия, разбъркайте за няколко секунди и прецедете.

7. Намажете хляба със зехтин и го запечете от двете страни в сгорещен грил тиган.

8. Сервирайте супата с хрупкавия хляб, поръсете я с капки от ароматното масло и листенца салвия.

Съвет: Когато белите гулията, за да не потъмнеят вече обелените глави, ги дръжте във вода с оцет или лимон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти