Сгряваща карфиолена супа

Богата, апетитна и есенна

1 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1 голяма глава карфиол
4 скилидки чесън
2 малки глави лук
200 г царевичен хляб
1 л зеленчуков бульон
80 мл зехтин
1 ч. л. кориандър (зърна)
1 ч. л. кимион (зърна)
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. сминдух
1 ч. л. куркума
1/2 с. л. къри
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва на розички. 

Кориандърът и кимионът се запичат на сух тиган и след това се стриват в хаванче, заедно със сминдуха. 

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в тенджера със сгорещения зехтин.

Овкусява се със стритите подправки, куркумата и червения пипер. 

Налива се бульонът, прибавя се и карфиолът. Оставя се да къкри на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. 

Супата се пасира, подправя със сол и черен пипер. 

Хлябът се нарязва на кубчета, овкусява се с къри и се запържва в зехтина. 

Супата се сервира с крутоните.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти