Провансалска чеснова супа

Лесна за приготвяне и много ароматна

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

4 глави чесън
2 стръка праз (бялата част)
2 стръка мащерка
2 стръка салвия
2 дафинови листа
1 л зеленчуков бульон
100 мл зехтин (+ за намазване)
4 жълтъка
1 багета
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Скилидките чесън се обелват и се готвят в зехтина на много слаб огън, докато започнат да се карамелизират – около 40 минути.

Съдът се дърпа от котлона и мазнината се прелива в друг съд.

Сгорещява се и в нея на умерен огън се запържва наситненият праз.

Прибавя се карамелизираният чесън. Налива се бульонът.

Дафиновите листа, мащерката и салвията се връзват в марля и се пускат в супата. Готви се, докато празът омекне.

Вързопът с подправки се изважда и супата се пасира. Овкусява се със сол и черен пипер.

Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и горчицата.

Налива се малко от супата, за да се темперира сместа.

Застройката се сипва в тенджерата. Разбърква се и щом кипне, се дърпа от огъня.

Багетата се реже на филии, които се намазват със зехтин.

Запичат се за кратко във фурна.

Супата се сервира с филийките.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти