Мексиканска супа с боб

Изкушение за вегетарианците

5 от общо 1 гласа
140 мин.
Необходими продукти

1 ч.ч. сушен боб пинто

2 малки глави лук

2 домата

2 стръка прясна подправка епасоте

сол

За гарниране:

100 прясно сирене

1/2 ч.ч. нарязан на ситно лук

1/2 връзка кориандър

2 люти чушки Серано

За пикантната салца:

4 узрели домата

1/2 глава лук

2 малки сушени люти чушки Чипотле

1 скилидка чесън

1/2 ч.ч. вода

сол

Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба за 1 нощ. Сложете го да се вари в същата вода, в която е киснал. Щом заври, оберете пяната, която се образува по повърхността. Добавете нарязаните на ситно лук и домати. Добавете и стръковете епасоте или пресен естрагон. Варете 1 час. Овкусете със сол.

2.За пикантната салца стрийте на паста в хаванче скилидката чесън с щипка сол. Добавете сушените люти чушки и стрийте и тях. Добавете предварително обелените домати и ги намачкайте добре. Добавете нарязания на ситно лук и малко вода. Овкусете със сол и разбъркайте.

3. За гарниране нарежете на много ситно лука, лютите чушки и кориандъра.

4. Щом бобът се свари, намачкайте половината боб направо в тенджерата, за да се сгъсти супата.

5. Сервирайте бобената супа, поръсена с лук, люти чушки, кориандър и пикантна салца. Отгоре начупете прясно сирене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти