Лучена крем супа с „Ементал“

Сгряваща и засищаща

1 от общо 4 гласа
60 мин.
Необходими продукти

6 глави лук
200 мл прясно мляко
200 г сирене „Ементал“
1,2 л пилешки бульон
80 г краве масло
6 филии хляб с дебела кора
1 с. л. брашно
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се почиства и се реже на много тънки полумесеци. Запържва се в 40 г сгорещено масло. Посолява се. 

Когато стане със златистокафяв, се налива бульонът и се готви още около 15 минути на умерен огън. 

Брашното се запържва в останалото масло, до златисто. 

Налива се млякото и се бърка, до получаване на еднородна смес, ако е нужно, се сипва и от бульона на супата. Налива се в супата. 

Сиренето се настъргва. Около 50 г от него се заделят, а останалото се слага в супата. Пасира се. 

Хлябът се реже на филийки и се запича на грил тиган или във фурна. 

Супата се сервира с хляба и заделеното сирене.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент