Лучена крем-супа

Идеална за сезона

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 5 големи глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. олио
  • 80 г масло
  • 400 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. мисо паста
  • 200 мл зеленчуков бульон
  • 1 дафинов лист
  • сол и черен пипер
  • щипка чубрица
  • щипка сух джоджен
  • щипка чесън на прах
  • За зелениите:
  • 200 г лапад
  • 500 г спанак
  • 200 г киселец
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 50 г масло
  • Допълнително:
  • 6 бели аспержи
  • 4 жълтъка

Начин на приготвяне:

За тази рецепта за лучена крем супа обелете и нарежете лука на ситно. В тенджера сипете 1 с.л. олио и пуснете 30 г масло. Задушете лука заедно със скилидка чесън и дафинов лист в мазнината докато омекне, на слаб огън. Поставете капак от изрязан кръг от хартия за печене. Разбърквайте от време на време, като добавяте по щипка сол.

Добавете мисо пастата и разбъркайте добре. След това налейте зеленчуковия бульон. След минута-две дръпнете от огъня.

Пресипете лука в блендер и разбийте. В движение добавете прясното мляко и останалото масло. Пасирайте до получаването на бял крем. Овкусете лучената крем супа със сол, черен пипер, чубрица, джоджен и чесън на прах.

Почистете спанака, киселеца и лапада /може да използвате коприва вместо киселец и лапад/ от по-твърдите стъбла. Измийте добре зелениите. В тенджера разтопете останалото масло, добавете нарязана на филийки скилидка чесън, а след това и зелениите. Задушете за около 4-5 минути, като разбърквате често. Добавяйте по щипка сол при всяко разбъркване.

Други рецепти:

С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти