Гъбена супа

Уют в чиния

3 от общо 15 гласа
45 мин.
Необходими продукти

10 г сушени манатарки

250 г гъби Пачи крак

2 глави лук шалот

20 г целина

2 моркова

2 скилидки чесън

1 голям картоф

2 стръка прясна мащерка

200 мл готварска течна сметана

1 стрък селъри

1 с.л. песто от див чесън

сол зехтин

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Накиснете сухите гъби в хладка вода за 1 час.

2. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тенджера с двойно дъно и запържете в него нарязания на ситно лук заедно с щипка сол. Добавете нарязаните на пръчици моркови и нарязаната на кубчета целина. Разбъркайте. Накрая добавете нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Запържете за още 30 секунди и налейте 1 литър вода. Оставете супата да заври.

3. Добавете обелените и нарязани на кубчета картофи, както и прецедените и нарязани сушени гъби. Варете 20 минути. След това добавете листенца мащерка, сол на вкус и течна сметана. Разбъркайте.

4. В тиган загрейте 1 с.л. зехтин и задушете нарязаното на ситно селъри. Изплакнете гъбите във вода 4 пъти, след това ги подсушете върху кухненска хартия и ги нарежете (може да използвате предварително задушени и замразени гъби). Задушете ги в тиган с разтопено масло, докато омекнат. Добавете щипка сол.

5. Добавете задушените селъри и гъби Пачи крак в супата и разбъркайте. Накрая добавете нарязан магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти