Гаспачо от диня

Странна, но вкусна рецепта

Гаспачо от диня
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти

диня - 300 гр.
домати - 1 кг.
краставици - 300 гр.
винен оцет - 20 мл.
зехтин - 1 с.л.
сол
черен пипер
лук - 2 глави малки
зелен лук
люти чушки - 1/2
кориандър - ситно нарязан
сок - от лайм 20 мл.
лук - ситно нарязан

Начин на приготвяне:

Доматите се бланшират във вряла вода и веднага се потапят в ледена вода, след което се обелват и се нарязват на половинки. 
Изстисква се сокът в купа, след което половината от доматите се нарязват на едро, а другата се наситнява. 

Динята се нарязва на кубчета и се почиства от семките. Същото се прави и с краставицата. 

В блендер или в купа от робот се пасират едро нарязаните домати, 1/2 от динята и краставиците. Пресипват се в купа и се добавят ситно нарязани домати, краставици и динята. Прибавят се оцетът и зехтинът. Посолява се и се подправя със смлян черен пипер. 

Гаспачато се оставя да се охлади поне за 1 час. 

Приготвя се салца: лукът се наситнява заедно с почистената от семето люта чушка. Прибавя се сокът от лайма и ситно нарязаният кориандър. Разбърква се добре. 

Студената супа се разпределя по чинии и отгоре се гарнира с приготвената салца и ситно нарязания лук.

Сходни рецепти:

Време е за гаспачо
Студена доматена супа - гаспачо
Изпийте салатата си

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти