Доматена крем супа с моцарела, пармезан и босилек

Богата, гъста и с плътен вкус

5 от общо 1 гласа
90 мин.
Необходими продукти

домати от консерва - 1 кг 

лук - 1 глава 

чесън - 4 скилидки 

доматено пюре - 100 гр

масло - 50 гр 

пармезан - 50 гр 

моцарела - 150 гр 

захар - 2 с.л. 

сух босилек - 5 с.л. 

вода - 1 л

Доматена крем супа с подчертан италиански вкус – ще ни откажете ли купичка? Богата, гъста и с плътен доматен вкус, повечко босилек и микс от пармезан и моцарела за разкош. Парче хрупкава фокача заедно с нея и животът започва да изглежда по-оптимистично дори и в най-напрегнатия ден. Може да си я хапнете топла, но ние я предпочитаме охладена, защото тогава вкусовете се усещат по-добре.

Рецептата на Mate Kitchen за доматена крем супа е на практика всесезонна, защото се приготвя с домати от консерва. Не е от нежелание да се ползват пресни продукти, просто вкусът става различен. Пресните домати през лятото са великолепни, но не могат да ви дадат тази наситеност. Така че дори да си я приготвите в топлите месеци, отново ползвайте консервирани. А ако много държите да вземете максимума от даровете на лятото, можете да си направите кулинарен скок до Испания и да си приготвите гаспачо.

Важна подробност, когато правите доматена крем супа и въобще всичко, в което има повече домати, е да не забравяте захарта. Тя ви е нужна, за да неутрализирате киселинността на доматите. Ако си я спестите, ястието ви няма да стане вкусно. Какво друго ли? Пожелание от нас за вдъхновение в кухнята и гладни хора, които да радвате с вкуснотиите, които готвите!

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в дълбока тенджера и на бавен огън задушете нарязаните на ситно лук и чесън за около десетина минути, докато омекнат напълно.

2. Увеличете температурата и добавете доматеното пюре. Гответе още 5-6 минути, докато започне да се карамелизира.

3. Налейте доматения сос, сипете захарта и босилека, разредете с водата и разбъркайте. Щом супата заври отново, намалете котлона и я оставете да се готви 45-50 минути, за да се сгъсти.

4. Накрая пасирайте, добавете настъргания пармезан и разбъркайте.

5. Подправете супата със сол и черен пипер и я поднесете с настъргана моцарела.

Внимание: Съдържа доматено пюре, масло и пармезан, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти