Шоколадови бонбони с нахут

Шоколадови бонбони с нахут

0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

сварен нахут - 350 гр - 2.26 лв

натурален шоколад - 200 гр - 9.98 лв

фъстъчено масло - 80 гр - 1.37 лв

кленов сироп - 80 мл - 3.84 лв

какао - 40 гр - 1.52 лв

Шоколадови бонбони с нахут, обвити в шоколад и поръсени с едра сол – предизвикваме ви да опитате нещо различно! Обещаваме – ще ви хареса. Сладък и лепкав какаов пълнеж, в който се усещат фъстъци и характерния вкус на кленов сироп. Всичко това обвито в дебел пласт натурален шоколад. Започнахте ли да слюноотделяте интензивно? Само си представете провокативния бонбон с чашка късо, силно кафе! Перфектната комбинация.

Не, вътре не се крие зрънце нахут вместо цял лешник. Нахутът е основата. Плътна, наситена, ядкова и… здравословна. Растителен протеин, фибри и важни минерали като желязо, магнезий и фолиева киселина. Полезни и едновременно разглезващи са тези шоколадови бонбони с нахут.

Всеки би погледнал скептично, когато чуе шоколад и нахут в едно. Истината обаче е, че тези два продукта работят перфектно заедно, особено когато към тях се добави хубаво какао, кленов сироп и фъстъчено масло. Текстурата на необикновените шоколадови бонбони е като на трюфел, а вкусът е наистина удивителен, но с много добра хранителна стойност в добавка.

Дори няма нужда да ги наричаме „веган“ или да им редим други определения. Достатъчно е, че са вкусни, нали!

И се приготвят бързо и лесно. Сварен нахут, блендер и сръчни пръсти, за да оформите бонбони. Ако не харесвате фъстъчено масло, може да го замените с лешников тахан. Така ще получите друг вкусов нюанс. А може да си направите и от двата вида. Всеки бонбон ще бъде изненада.

Ръкавицата на кулинарната провокация е хвърлена! Вие сте на ход!

1. В блендера сложете отцедения нахут, фъстъченото масло и какаото. Блендирайте докато се получи гъста еднородна смес.

2. От получената смес оформете топчета с еднаква големина.

3. Разтопете шоколада на водна баня и оваляйте топчетата в него.

4. Подредете ги върху дъска, покрита с хартия за печене, и поръсете с едра сол.

5. Приберете бонбоните в хладилника за поне 35-40 минути, след което поднесете.

Внимание: Съдържа натурален шоколад, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти