Салата Фризе с бекон и поширани яйца

Апетитна и бърза рецепта

0 от общо 0 гласа
15 мин.
Необходими продукти

1 с.л. зехтин

200 г пушен бекон

2 филии хляб с квас

150-200 г зелена салата фризе

2 с.л. бял винен оцет

1 ч.л. дижонска горчица

1 с.л. нарязан естрагон

6 с.л. зехтин екстра върджин

4 яйца от свободни кокошки

2 с.л. нарязан див лук

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в загрят тиган със зехтин за 2-3 минути, до златисто. Извадете го.

2. В същия тиган запържете нарязания на кубчета от по 1 см хляб, до златисто. Извадете крутоните върху кухненска хартия.

3. В купичка пригответе винегрет от нарязан естрагон, дижонска горчица, винен оцет и сол и черен пипер. Разбъркайте и добавете зехтин екстра върджин.

4. Сипете вода в тенджерка и щом заври, добавете 1 с.л. бял винен оцет и намалете огъня. Разбъркайте енергично и чукнете едно след друго 2 яйца в завихрената вода. Гответе 2-3 минути, докато яйцата се забулят. Извадете ги в чиния и повторете същото с другите 2 яйца.

5. В купа накъсайте предварително измитата и подсушена салата Фризе. Добавете бекона и крутоните. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.

6. Разпределете салатата в чинии. Върху всяка порция поставете 1 поширано яйце. Поръсете с див лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти