Зимна салата с картофи и сушени чушки

Великолепна, простичка зимна салата

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

сухи чушки - 100 гр 

картофи - 500 гр 

чесън - 5 скилидки 

олио - 50 мл 

винен оцет или ябълков оцет - 2 с.л. 

сол на вкус

Решихме да ви предложим един по-различен и малко популярен вариант за салата с картофи. Рецептата на Mate Kitchen определено е зимна, защото картофите се комбинират със сушени чушки. Вместо традиционния лук пък се използва чесън, за да борите вирусите по вкусен начин. Това е салата с малко продукти – само картофи, сушени червени чушки и чесън. Подправките не ги броим. Вярваме, че вкусът ще ви допадне. От нея става чудесно мезе за ракия или водка.

Най-пипкавата част от приготвянето на тази зимна салата с картофи е отделянето на чушките от люспите. За целта първо трябва да ги сварите за няколко минути. От това набъбват и си връщат плътността. Белене е много силно казано, след като сте ги изцедили. Ще ви е най-лесно и удобно просто да изстържете месестата част на чушките с помощта на ножа. Въоръжете се с търпение, крайният резултат си струва. Ако пък имате сръчен помощник, готов да се включи в готвенето, оставете тази операция на него.

Останалото е подправяне – чесън, сол, оцет, олио. Нищо повече и нищо по-малко, без зехтин и прясно изцеден лимонов сок, това е рецепта от овехтелите бабини тетрадки. Резултатът е великолепна, простичка зимна салата с картофи и печени чушки, с която да разнообразите менюто си и да опитате нови комбинации. Чушките са сладникавият елемент, чесънът придава острота, която обаче е изключително приятна.

Може да поднесете салатата и като гарнитура към печено месо или пък да я превърнете в чудесна лека, но пък засищаща вечеря. Подходяща е по време на пости. Избора как да си я хапнете, оставяме на вас. Ние само ще ви пожелаем добър апетит.

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките и ги сварете за десетина минути. Обелете ги и ги нарежете.

2. Отделно сварете картофите, обелете ги и ги нарежете на кубчета.

3. Смесете картофите и чушките в купа. Към тях добавете счукания чесън, солта, оцета и олиото.

4. Разбъркайте салатата и поднесете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти