Вишневи хапки с крем-сирене

Как да ги приготвим

Вишневи хапки с крем-сирене
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Пресните вишни имат съвсем кратък сезон, но затова пък са изумително фини, ароматни и с ясно проявен характер.

Ето една рецепта, в която контрастните вкусове на сочните плодове хармонират съвършено с кремообразното сирене и мащерката, а останалите дъхави подправки и сладостта превръщат хапките в завършен деликатес.

Необходими продукти за 8 броя:

За кошничките:
8 филии пресен бял хляб за тостер
2 с. л. масло
3 стръка мащерка
200 г фино козе или краве крем-сирене
1-2 с. л. заквасена сметана

За соса:
300 г обезкостени вишни
½ ч. ч. светлокафява захар
2 с. л. порто или вермут
1 щипка смлян бахар
1 щипка канела
1 щипка карамфил
⅓ ч. л. сол
листа рукола или зелена салата за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. За соса захарта се смесва с виното, подправките и солта и се слага да заври. Към врящата смес се добавят вишните. Варят се около 10-15 мин., докато сиропът се сгъсти и плодовете леко омекнат.

2. Маслото се стопява заедно с няколко листенца мащерка. Корите на филиите се изрязват и средата се разточва с точилка. Изрязват се кръгчета с формички за сладки или с чаша с остри ръбове и се намазват от двете страни с маслото.

3. Слагат се на дъното на метални форми за мъфини или чашки за крем карамел, за да се получат малки хлебни чашки. Пекат се 10-12 мин. във фурна, загрята на 200° С, докато се зачервят ръбчетата им. Щом се изпекат, веднага се изваждат да се охладят върху решетка.

4. На дъното на всяка хлебна чашка се слага по лъжица от сиренето, разбъркано с още листенца мащерка и заквасената сметана.

5. Гарнират се със соса и листенца мащерка. Поднасят се с листа рукола или зелена салата.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти