Тиквички с кайма

Идея за вечеря

Тиквички с кайма
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

4 бр. тиквички
черен пипер
сол

Продукти за плънката:

250 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
шепа пресен копър
шепа пресен магданоз
1 морков
1/2 ч.л. пушен червен пипер
(и вътрешността от тиквичките)
зехтин

100 г кашкавал
копър за поръсване

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и обелете тиквичките. Внимателно издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица и ги подредете в тавичка с издълбаната част нагоре. 

Нарежете на ситно лука и една скилидка чесън и ги задушете с малко зехтин и вода, до омекване. Добавете каймата, подправете с черен пипер, пушен червен пипер и сол и я задушете до готовност. Нарежете вътрешността на тиквичката на ситно, обелете и нарежете и моркова на парченца, заедно с втората скилидка чесън и ги запържете в друг съд с малко зехтин, без да добавяте вода, тъй като тиквичките сами си пускат. Добавете нарязани на ситно копър и магданоз. Когато омекнат изсипете сместа при каймата и разбъркайте добре. Напълнете тиквичките обилно с така приготвената плънка.

Полейте със струйка зехтин, налейте 1 пръст вода в тавичката и пъхнете тавата в силно загрята фурна, докато заври, след това намалете на 170 градуса и гответе на бавен огън до готовност, около 30 минути, докато останат на мазнина, със съвсем малко сос. Пет минути преди да ги извадите поръсете с настърган кашкавал, за да се стопи отгоре. Поднесете топли, в компанията на таратор.

Още една идея за паста от тиквички:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти