Суфле от пармезан с поширани круши

Въздушно и неустоимо предястие

5 от общо 1 гласа
45 мин.
Необходими продукти

10 г разтопено безсолно масло + 1 ч.л. масло

100 г брашно

500 мл прясно мляко

100 г настърган пармезан

5 яйца

4 твръди круши Уилямс

750 мл червено вино

150 г захар

1 пръчка канела

1 звездичка анасон

2 гвоздейчета карамфил

1 лимон, кора

Това е рецепта за солено суфле с пармезан. Въздушната и нежна текстура на суфлето се съчетава идеално с наситения сладък вкус на пошираните във вино круши.

Начин на приготвяне:

1. Обелете крушите, като запазите дръжките им. Поставете ги в тенджера и добавете виното, захарта, подправките и обелената на големи парчета лимонова кора. Изрежете кръг от хартия за печене за капак и направете няколко дупки в него, за да може парата да излиза през тях. Загрейте сместа на силен огън, щом заври, намалете силата на огъня и варете 15-20 омекване, докато крушите омекнат.

2. Извадете крушите в чиния и ги оставете да изстинат. Прецедете сиропа през фина цедка и го сложете в касерола. Редуцирайте соса до ¾ ч.ч.

3. За суфлето в дълбок тиган сипете брашното и постепенно добавете прясното мляко към него, като разбърквате, за да се получи хомогенна смес. Поставете върху котлона и бъркайте енергично до сгъстяването на сместа. Добавете настъргания пармезан и дръпнете сместа от котлона, като продължите да разбърквате, докато сиренето се разтопи. След това добавете жълтъците 1 по 1, като разбърквате до поемането му. Овкусете със сол и черен пипер и пресипете сместа в купа. Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник.

4. Разбийте белтъците с помощта на миксер, до получаването на твърди връхчета. Добавете разбитите белтъци на няколко порции към сместа с пармезан и жълтъци, като разбърквате внимателно с помощта на шпатула.

5. Намажете с разтопено масло дъното и стените на 4 керамични формички/купички и поръсете с малко брашно, като изтръскате излишното. Разпределете сместа в купичките и ги поставете в плоска тава. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 20-25 минути.

6. Сервирайте суфлетата с пармезан топли, гарнирани с нарязани на парченца четвъртинки поширани круши и поляти със сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти