Суджук кюфтета

Интересна нова рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 6 скилидки чесън
  • 500 г агнешка кайма
  • 1 ч.л. смлян бахар
  • 2 ч.л. кимион
  • сол и черен пипер
  • щипка канела
  • 2 с.л. масло
  • 1 с.л. доматено пюре
  • вода
  • 3 домата
  • 2 стръка пресен лук
  • сол и черен пипер
  • 2 питки лаваш
  • кресон
  • рукола
  • пресен джожден
  • 2 зелени домата

Начин на приготвяне:

Обелете скилидките чесън, поръсете ги с щипка сол и ги направете на паста с помощта на нож или в хаванче.

Използвайте немазна агнешка кайма. Сложете я в купа, добавете чесъна и подправките - канела, бахар, кимион, сол и черен пипер. Омесете добре каймата.

Оформете малки продълговати кюфтенца. Разтопете маслото в дълбок тиган. Изпържете кюфтенцата в него, от всички страни. Извадете ги в чиния.

Разбъркайте доматеното пюре с малко вода до хомогенност. Нарежете доматите на кубчета. Изсипете доматения сос и нарязаните домати в тигана от пърженето на кюфтетата. Овкусете с малко сол и черен пипер. След 2-3 минути върнете кюфтенцата в тиган. Облейте ги със соса.

Нарежете пресния лук на ситно. Запазете малко от него. Останалият добавете в доматения сос.

Сгънете питка лаваш на две и подредете 3-4 кюфтенца в него. Сипете доматен сос, поръсете с отделения пресен лук. Гарнирайте със стръкове кресон, рукола и джоджен, и с резени зелен домат.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Суджук кюфтета
Вкусно

Суджук кюфтета

Оферти