Сирене в гювече

Лютата чушка и мекият хляб са задължителни при сервиране

4 от общо 5 гласа
50 мин.
Необходими продукти

домати - 4 бр.

сирене - 600 гр

кашкавал - 200 гр 

печени чушки - 4 бр.

масло - 100 гр 

люти чушки - 4 бр.

чубрица на вкус

черен пипер на вкус

магданоз на вкус

Голямото предимство на готвенето в глинен съд е, че храната става лесно и е изключително вкусна. Можете да се уверите лично, ако си приготвите тази рецепта на Mate Kitchen за сирене в гювече.

Тази питателна гозба сгрява зимата и бързо ни връща силите и доброто настроение. В компанията на чаша червено вино е истински празник за небцето. Не изисква някакви специални кулинарни умения и е подходяща за делничните вечери, когато сте ограничени откъм време за готвене. Препоръчваме ви единствено да накиснете сиренето във вода за около час, преди да го готвите. Иначе рискувате гювечето да стане твърде солено.

С това семпло наглед ястие можете да нахраните дори неочаквани гости. Ключът към неповторимия му вкус е чубрицата. Лютата чушка и мекият хляб са задължителни при сервиране.

Начин на приготвяне:

1. Пригответе четири гювечета и разпределете маслото по равно на дъното.

2. Нарежете доматите на кубчета и ги наредете върху маслото. След това сложете нарязаното на едри кубчета сирене и печените чушки, също нарязани на едро.

3. Поръсете с чубрицата и черния пипер и ги сложете в студена фурна. Включете я на 200 градуса, за да се затоплят постепенно. В противен случай рискувате да се спукат.

4. Печете сиренето в гювече в продължение на 20 минути, след което извадете и разпределете настъргания на едро кашкавал. Поръсете с магданоза и върнете обратно във фурната докато кашкавалът се запече.

5. Сервирайте гювечетата горещи, с по едно люто чушле и мек хляб с хрупкава коричка.

Внимание: Съдържа сирене, кашкавал и масло, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти