Създадено за Krina

Салата с императорски ориз и екзотични плодове

Малко екзотично бягство

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

императорски ориз Крина - 400 гр

манго или ананас/папая - 2 бр.

портокали - 1 бр.

зелен лук - 1 връзка

пресен джинджифил колкото палец - 1 парче

лимони - 1 бр.

прясна мента - 1 връзка

олио - 40 мл

чили - 1 с.л.

сол на вкус

черен пипер на вкус

Сладко, люто, плодово, ментово, джинджифилово – всички тези вкусове са обединени рецептата на Mate Kitchen за великолепен императорски ориз. Китайската медицина го нарича тоник за кръвта заради високото съдържание на протеини и желязо в него. В черния му външен слой има много антиоксиданти, повече дори от боровинките.

Някога той е бил запазен само за трапезата на китайския император и забранен за всички останали, откъдето идва и името му. Вярвало се, че малките черни зрънца с наситен лилав оттенък и леко сладникав вкус ще съхранят неговото здраве и дълголетие. Тъй като дава изключително малък добив – 1/10 от обикновения ориз, по времето, когато бил открит, невъзможната му цена била по възможностите само на Единствения в империята.

Днес, благодарение на „Крина“, тази суперхрана е достъпна за всеки и салатата с императорски ориз е само един от начините, по който той може да бъде приготвен. Освен вкусна, тя е още балансирана, провокираща небцето, различна от всичко, което сте опитвали досега, и най-вече от цялостната нагласа, която имаме към ориза.

Решите ли да готвите с императорски ориз, трябва да знаете, че му е нужно малко повече време да се свари. Можете да ускорите процеса, като го накиснете предварително във вода, но това не е задължително. Вероятно ще се притесните от тъмния цвят, с който ще обагри тенджерата. Това са излишни тревоги, измива се без проблем както на ръка, така и в съдомиялна машина.

А ако се чудите какво друго освен салата можете да си приготвите с императорски ориз, той се комбинира чудесно с месо, зеленчуци, риба и морски дарове, както и екзотични плодове. Можете да направите от него десерти, салати, основни ястия.

Опитайте!

Начин на приготвяне:

1. Сварете императорския ориз „Крина“ по описанието от опаковката, след което го оставете да се изцеди и охлади.

2. През това време в купа нарежете зеления лук, към него прибавете обеления и настърган джинджифил, кората от 1 портокал, след което и самия плод.

3. Обелете и нарежете мангото на кубчета и го прибавете към останалите продукти в купата.

4. Овкусете със сока от 1 лимон, за да избегнете потъмняването на продуктите, прибавете вече отцедения и изстинал ориз, и доовкусете с олио, сол, черен пипер, чили и прясна мента.

5. Разбъркайте и поднесете салатата с императорски ориз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти