Салата от печени лукчета

Приключенията на Лукчо стигнаха и до нашата кухня

Салата от печени лукчета
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Продукти:1 кг дребен кромид лук
4-5 супени лъжици олио
сол на вкус
3 лимона
1 връзка магданоз

Приготвяне:
Обелете лукчетата като оставите малка част от челото им. Така при печенето ще се запазят цели, без да се разпаднат. Сложете ги в тава, посолете и полейте с олио зеленчуците. Нарежете на кръгчета един лимон и го прибавете към лукчетата. Изпечете ястието в силна фурна като разбърквате редовно, за да може лукът да се зачерви равномерно от всички страни.

При необходимост добавете малко вода. Готовият лук трябва да остане само на мазнина. Оставете го да изстине и отстранете лимоновите резенчета. Полейте обилно със сока от останалите лимони и поръсете с магданоз. Нека салатата престои един ден в хладилника, което ще й помогне да се овкуси още по-добре.

* За да обелите лесно лукчетата, първо ги бланширайте за 1-2 минути във вряща вода и после веднага ги охладете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти