Рецепта за пълнени шункови рулца

Рецепта за пълнени шункови рулца

Рецепта за пълнени шункови рулца
Снимка: Mate Kitchen
1 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

шунка - 4 филийки - 3.50 лв

крема сирене - 1 пакетче - 2.99 лв

краставици - 1 бр - 0.75 лв

печени чушки - 1 бр - 0.62 лв

копър - 4 стръка - 0.39 лв

чесън - 1 скилидка - 0.02 лв

маруля - 1 бр - 1.99 лв

черен пипер на вкус

Рецептата за тези пълнени шункови рулца ще ви стане любима, обещават от Mate Kitchen. Тя съчетава три продукта, които рядко се сещаме да съберем в една чиния. Това са свежата краставица, печените чушки и чесънът. Ако досега не сте ги опитвали заедно, ще останете много приятно изненадани и със сигурност ще започнете да си я приготвяте по-често.

Решихме да ползваме тази разкошна смес за елегантни шункови рулца. За да е лесна за мазане и да не се изсипва от тях, скрепихме съставките й с крема сирене и я подправихме с пресен копър. С това вкусът стана окончателно зашеметяващ и едновременно с това впечатляващ заради своята простота. Ползвайте за тази рецепта хубава свинска шунка, най-добре пражка. Като компромисен вариант може да вземете шунка от пуешко месо. Това в общи линии е всичко – скромни продукти и великолепен резултат.

В последните години като че ли забравихме, че вкусната храна не се прави непременно със скъпи и вносни съставки. Пълнените шункови рулца са изключително убедително доказателство за това. Между другото, може да превърнете плънката им и в чудесна разядка. Просто нарежете шунката и печените чушки на по-дребно, разбъркайте добре и поднесете в купичка с филийки препечен хляб. Гостите ви ще останат доволни. Единствено важно е да я приготвите непосредствено преди сервиране, за да остане краставицата свежа. Ако имате време и желание, може да изгребете семките и да нарежете само твърдата част, за да не се отпусне вашата разядка, съветват от Mate Kitchen.

Пълнените шункови рулца са предястие, но ако не ви притеснява чесънът, може да си ги направите и за съботно-неделна закуска.

 В купа смесете сиренето, нарязаната на кубчета краставица и печената чушка. Подправете с нарязания копър, черния пипер и накълцаната скилидка чесън.

 Сложете по 2 с. л. от сместа във всяка филийка шунка и навийте на руло.

 Измийте и нарежете марулята, след което я поставете в плато. Отгоре наредете пълнените шункови рулца и сервирайте.

Бележки

Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет, както и за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти