Разядка с печени чушки, сирене и царевица

Лесна за приготвяне и толкова вкусна!

3.43 от общо 7 гласа
30 мин.
Необходими продукти

яйца сварени - 2 бр.

сирене - 200 гр

печени чушки - 2 бр.

цедено кисело мляко - 200 гр

сладка царевица - 100 гр

зелен лук - 1 стрък

копър - 4 стръка

франзела - 1 бр.

масло - 30 гр

сол на вкус

черен пипер на вкус

Хубавото на разядките е, че се правят лесно и не изискват някакви специални умения, а често обират най-големите овации на масата, разказват от Mate Kitchen. За тази не ви трябват кой знае какви продукти, а се получава вкусна и лека, без да създава усещане за тежест колкото и да изядете от нея.

Основата е от сирене и цедено кисело мляко с добавка от печени чушки, нарязани на дребно, сладка царевица, настъргани сварени яйца, стрък зелен лук и копър. Обърквате всичко много добре и поднасяте веднага. Ако обичате пикантното, можете да добавите и накълцана печена люта чушка.

Това е разядка, която можете да приготвите буквално пред гостите си, докато си бъбрите на чаша бяло вино или бира. После всеки ще си намаже върху препечена филийка хляб.

В тази рецепта за разядка с печени чушки няма „ароматни“ съставки като чесън, лук или праз. Ето защо можете да я предложите и за закуска с чаша ароматен билков чай. Подходяща е и за леко следобедно хапване, когато усетите, че стомахът ви престъргва и няма да издържите до вечеря.

Начин на приготвяне:

1. Обелете печените чушки и ги почистете от семките. След това ги нарежете на дребно.

2. В купа намачкайте сиренето и го смесете с киселото мляко, нарязаните чушки, царевицата и настърганите на едро ренде сварени яйца.

3. Подправете с нарязания зелен лук, черния пипер, солта и нарязания копър. Бъдете пестеливи със солта, тъй като сиренето е достатъчно солено.

4. Нарежете франзелата на филийки, намажете ги с масло и ги запечете леко във фурната. Извадете ги, намажете ги с така приготвената разядка с печени чушки, сирене и царевица, подредете ги в плато и сервирайте.

Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, сирене, масло, франзела, цедено кисело мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти