Създадено за Орехите

Плато сухи мезета

Трябва да има разнообразие – за всеки по нещо

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

бабек Орехите - 180 гр 

сушеница Орехите - 120 гр 

суджук Орехите - 120 гр 

добруджанска луканка Орехите - 180 гр 

филе Елена Орехите - 100 гр 

Как да направите красиво плато от сухи мезета, с което да впечатлите гостите си? Какви мезета да подберете, колко тънко да ги нарежете, как да ги подредите, с какво друго да ги поднесете, така че хем да радват окото, хем да са удобни за хапване… Всички тези въпроси биха могли да получат много прост отговор – както на вас ви харесва. Не обаче това е целта. Храната трябва да бъде оценена преди всичко от тези, на които я поднасяте – независимо дали е за специален повод, за импровизирано делнично събиране, или за да си поглезите душата.

Най-важното е да подберете качествени мезета. Не правете компромис с това, защото и най-естетското представяне се превръща в пълен провал, ако на него има месо с ниско качество. С “Орехите” грешките са изключени, убеждавали сме се в това многократно. Ние подбрахме за нашето плато от сухи мезета суджук, добруджанска луканка, бабек, сушеница и тънко нарязано филе “Елена”. Тук решението е изцяло ваше, но то трябва да е съобразено с това, което консумират гостите ви. Постарайте се да има разнообразие – за всеки по нещо.

Стара максима е, че най-важното на вкусните сухи мезета е ножът, с който се режат. Нека парчетата да са тънки, но не прекалено. Можете да ги подредите в някаква форма – кръг, цвете и т.н., или да ги оформите като малък остров.

Не трябва да забравяте и баланса. Платото от сухи мезета трябва да е богато, но да не е претрупано. Разнообразието от цветове е това, което ще го направи различно и ефектно. Затова е добре на него да има не само месца, но и люти чушлета, зелени и черни маслини, чери доматчета, лук (зелен или стар), сирене или кашкавал. Разбира се, и подходящи питиета и добро настроение!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете различни видове сухи мезета "Орехите".

2. Подгответе си люти чушки, лук, чери домати, маслини, хляб и разядки по желание.

3. Вземете голяма дъска и в различните ѝ краища сложете от сухите мезета. Между тях разпръснете доматите, маслините, нарязания лук, разядките и хляба.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти