Печени картофи с гъби и кисело мляко

Простичко, но много вкусно

Печени картофи с гъби и кисело мляко
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

4 големи картофа
250 г дребни печурки
2 глави шалот
2 скилидки чесън
1/3 връзка магданоз
1 ч. ч. цедено кисело мляко
80 г сирене „Пекорино”
4 с. л. зехтин
3 стръка пресен лук
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и се увиват в алуминиево фолио. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час и 30 минути.

Гъбите, чесънът и шалотът се нарязват наситно и се запържват в загретия зехтин. След около 5 минути се добавя наситненият магданоз и се овкусява със сол и черен пипер. Съдът се сваля от котлона.

В изпечените картофи се прави разрез и се слага от настърганото сирене „Пекорино” и от гъбената смес. Отгоре се слагат по 1–2 лъжици цедено мляко и се поръсва с нарязан наситно пресен лук.

Още рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти