Пастет от риба тон с орехи

Рецепта от Далмация и Черна Гора

2.75 от общо 4 гласа
15 мин.
Необходими продукти

350 г риба тон в мазнина (от консерва)
150 г крем сирене
60 г орехи
30 мл студено пресован зехтин
6 стръка див лук
1/2 лимон
1 ч. л. лют сос
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
хляб за поднасяне

Начин на приготвяне:

Орехите се счукват в хаванче. Рибата тон се намачква с вилица, смесва се с крем сиренето и орехите. 

Пастетът се овкусява с наситнения див лук, сухия чесън, сол, черен пипер, лимоновия сок и лют сос. 

Хлябът се нарязва на филии и се запича на грил тиган от двете страни. Намазва се със зехтин и се охлажда. 

Пастетът се сервира върху хляба.

Прочетете още:

Интересно основно, което лесно се превръща в сандвич

Домашно приготвена майонеза

Млечна майонеза

Теория на соса

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти