Нова лятна салата

С няколко препечени филийки се превръща в основно блюдо

2 от общо 4 гласа

Необходими продукти:

300 г сирене „Халуми“
400 г домати
50 г маслини „Каламата“
2 краставици
1 авокадо
3 стръка пресен босилек
40 мл зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. сух риган
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сиренето халуми се нарязва на кубчета и се запича в сух тиган, до златисто, от всички страни. 

Краставиците се белят и заедно с доматите и месестата част от авокадото се нарязват на кубчета с големина на сиренето. 

Маслините се почистват от костилките и се разполовяват.

В купа се смесват доматите, краставиците, авокадото и маслините. Овкусява се с риган и накълцан босилек. Полива се с оцета и зехтина, посолява се и се разбъркват. 

Салатата се поднася с кубчетата халуми.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти