Мандраджийски бюрек

Готви се лесно и има много хубав вкус на българско

3.5 от общо 2 гласа
35 мин.
Необходими продукти

сирене - 400 гр 

кашкавал - 200 гр

люти чушки - 2 бр.

домат - 1 бр.

кори за баница - 8 бр.

яйца - 1 бр.

олио - 200 мл 

Сирене, кашкавал, домат и люта чушка, завити в кори за баница – това се нарича мандраджийски бюрек. Бихте могли да го поднесете като топло предястие. Ако предложите към него голяма салата, става и за основно ястие. Особено през топлите месеци, когато и без това апетитът ни не е като през зимата. Готви се лесно и има много хубав вкус на българско. Ще ви допадне, ако харесвате традиционните вкусове и сте почитатели на млечните продукти.

Два са важните моменти при приготвянето на мандраджийски бюрек по тази рецепта на Mate Kitchen. Сиренето трябва да е твърдо и мазно. Колкото по-твърдо, толкова по-добре. Ако се е случила мека партида, поне го отцедете много добре от саламурата, за да не се разтече, когато сложите бюрека във фурната. На домата задължително трябва да му махнете семките. В противен случай цялата влага от тях ще потече в готовия бюрек и вместо да стане хрупкав, ще подгизне като баклава.

По-бързият вариант за приготвяне на мандраждийския бюрек е да потопите пакетчетата от сирене, кашкавал, домат и люта чушка в разбито яйце и да ги изпържите докато се зачервят равномерно от всички страни. Ако не разполагате с много време, действайте по този начин. По-леката и не толкова мазна версия е да го изпечете във фурната. Става също толкова апетитен и е хрупкав отвън. По кой начин да го направите, оставяме да решите вие. Най-важното е да си го хапнете топъл.

Добър апетит!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете кашкавала и сиренето на по 4 плочки с еднаква големина.

2. Разрежете лютите чушки на две по дължина.

3. От домата нарежете 4 филии и отделете воднистата част.

4. Така приготвените продукти подредете като сандвичи – отдолу парче сирене, върху него домат и люта чушка и отгоре кашкавал.

5. Слепете две по две корите за баница с малко олио и в получените двойни кори завийте като пакет сандвичите от сирене, кашкавал, домат и люта чушка.

6. Всеки сандвич завийте в две залепени една за друга кори за баница и формете като пакет.

Внимание: Съдържа яйца, кори за баница, сирене и кашкавал, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти