Лесно и ефектно мезе

Панирана моцарела с доматен сос

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
400 г бейби моцарела
4 филии бял хляб
4 стръка мащерка
3 яйца
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух чесън
брашно за овалване
олио за пържене

за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч. л. захар
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина. 

Наливат се доматите, овкусява се със сол и захар и се готви на слаб огън около 10 минути. 

Моцарелата се отцежда и се подсушава. 

Хлябът се смила в блендер, смесва се с накълцаната мащерка, сухия чесън, червения пипер и сол. 

Яйцата се разбиват. 

Топките моцарела се овалват в брашно, потапят се в яйца и се покриват с ароматните трохи. 

След това отново се панират в брашно, яйца и трохи. 

Пържат се на маслена баня. 

Отцеждат се върху кухненска хартия и се поднасят със соса.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Пилешка пържола
Картофи със сирене на фурна
Запечени картофи със сирене
Лесна рецепта за ароматни картофи на фурна
Мезе за мастика

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти