Картофена салата с майонеза

Вкусна, сочна и засищаща!

3.33 от общо 6 гласа
Необходими продукти

картофи - 1 кг 

кисели краставички - 1 буркан 

червен лук - 2 глави 

майонеза - 250 гр 

кисело мляко - 3 с.л.

горчица - 1 ч.л.

магданоз - 1/2 връзки

сол на вкус

черен пипер на вкус

Защо картофена салата с майонеза, а не просто обикновена картофена салата? Защо е нужен този сос и киселите краставички, ще попитат традиционалистите сред вас. В такива случаи имаме много лесен отговор – това просто са две различни рецепти.

Класиката обикновено поднасяме с риба – пържена или печена на скара/на фурна. Няма нужда дори да споменаваме колко съвършено се допълват вкусовете. Картофена салата с майонеза обаче можем да поднесем с барбекю, с традиционно печено месо, с яйца, със сирене. Тя е и достатъчно засищаща, за да не се нуждае от нещо друго. И има коренно различен вкус. Варените картофи и майонезата се обожават. Тя ги прави ефирни, пухкави и въздушни, овкусява ги деликатно. Опитайте да направите картофено пюре с майонеза вместо с масло и ще се убедите.

Краставичките в рецептата за картофена салата с майонеза дават нужната киселинност, така че оцет или лимонов сок са напълно излишни. Лукът добавя едновременно сочност и приятна лютивина. За да бъде по-лек и свеж дресингът, в него има кисело мляко. Така текстурата му става по-кремообразна и попива по-добре в картофите. Магданозът е финалният щрих зелена свежест.

Когато направите тази картофена салата, не може да я сложите веднага на масата. На майонезата* й е нужно време, за да вземе най-доброто от вкусовете в купата и да го разпредели равномерно по всяка хапка. Търпението определено си струва.

Добър апетит!

*MAGGI® майонеза е направена с внимателно подбрани, добре познати съставки: слънчогледово олио, яйчен жълтък и добре миксирани синапени семена, даващи идеална плътност, цвят и уникален, богат вкус. Рецептата е без добавени изкуствени оцветители и консерванти. MAGGI® майонеза е подходяща за сандвичи, а също и като съставка за салати или сосове за месо и допринася с вкус, който създава безценно кулинарно изживяване.

За перфектен завършек за всяко ястие, добавихме към портфолиото още MAGGI® сосове Тартар и Чесън и  MAGGI® горчица.

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, след което ги отцедете и охладете, и нарежете на средно големи кубчета.

2. Обелете и нарежете лука на полумесеци и го прибавете към картофите. Добавете и нарязаните кисели краставички.

3. Смесете майонезата, киселото мляко, горчицата, солта и черния пипер и ги разбъркайте до хомогонен дресинг.

4. Залейте останалите съставки с дресинга и разбъркайте добре. Оставете салатата за час и половина в хладилника, преди да я поднесете. Накрая я поръсете нарязан пресен магданоз и сервирайте.

Внимание: Съдържа горчица, кисело мляко, майонеза, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти