Как се прави бекон от патладжани

Страхотно мезе за бира

Как се прави бекон от патладжани
Снимка: ThinkStock/Guliver
5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

2 патладжана (тънки)
50 мл светъл соев сос
50 мл зехтин
2 ч. л. мед
1 ч. л. пушен червен пипер
1/4 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:

Патладжаните се режат на филийки, посоляват се и се оставят за 15 минути, за да се отцедят от горчивата течност. Измиват се и се подсушават добре. 

Соевият сос се разбърква със зехтина, меда, пушения червен пипер, сухия чесън, сол и черен пипер на вкус. 

Патладжаните се намазват със сместа, прехвърлят се в тави, застлани с хартия за печене и се пекат около 10 минути в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор. Обръщат се и се пекат още 8 минути. 

След това се оставят да се охладят.

Чудни пълнени патладжани

Пица с патладжани

Пиле в патладжан на шиш

Пюре от патладжан

Патладжанени сармички

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти