Пица с патладжани

Необичайно, но вкусно

Пица с патладжани
Снимка: Бон Апети
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 2 пици:

за тестото:
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. ч. нишесте
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. масло (30–40 г)

за плънката:
1 патладжан
1 домат
100 г шпеков салам
100 г кашкавал
3–4 стръка магданоз
1/2 ч. л. сух риган
2–3 листа риган за украса
олио за пържене
сол за поръсване на патладжана
брашно за набрашняване

Начин на приготвяне:

1. Патладжанът се нарязва на колелца. Поръсва се със сол и се оставя за 20 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това се изплаква и подсушава. Колелцата се запържват в малко мазнина по 1 минута от всяка страна. Доматът се нарязва на тънки филийки.

2. Брашното се пресява и в купа се смесва със солта, нишестето и бакпулвера. Добавя се маргаринът и постепенно се налива млякото. Омесва се на ръка,

докато тестото стане леко лепкаво. Покрива се с кърпа и се оставя да почине 10 минути.

3. Повърхността на плота и точилката се набрашняват и отпочиналото тесто се разточва (трябва да остане разтегливо).

4. Оформеният блат се поставя в тефлонова или намаслена тава (с диаметър 21–23 см) и се пече около 5 минути на 180 градуса.

5. Патладжанените колелца се нареждат върху запечения блат и се поръсват с наситнения магданоз. Отгоре се покриват с кръгчета салам и филийки домат, върху тях се слагат кубчетата кашкавал и се поръсва с ригана.

6. Пицата се пече около 10 минути на 180 градуса. Сервира се украсена с листа риган.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Здравословна пица

Различна пица – с червен боб и бекон

Пица с домашно замесено тесто

Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа какъв си

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти