Патладжанени сармички

Този път оставяме настрана зелевите и лозови листа

Патладжанени сармички
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа

Продукти:
1 патладжан
250 г кайма
1 малка глава кромид лук
2 супени лъжици бренди
1 супена лъжица сух естрагон
сол и черен пипер на вкус

За доматения сос:
500 г настъргани домати
1 малка глава кромид лук
2 дафинови листа
1/2 връзка пресен босилек
2 скилидки пресован чесън
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка захар
сол на вкус

Приготвяне:
Омесете добре каймата със ситно нарязания лук, брендито и естрагона. Подправете със сол и пипер. Нарежете патладжана на много тънки филийки по дължина. Ако имате ренде за рязане на чипс, ползвайте него. Запечете филийките леко на скара или в тиган-грил, без да слагате мазнина.

Завийте малки сармички в патладжаните и ги подредете в тавичка плътно една да друга.

Смесете настърганите домати със ситно нарязания лук, чесъна, босилека и дафиновите листа. Овкусете със захарта, нарязания босилек и солта. Накрая добавете олиото и разбъркайте. Изсипете суровия доматен сос върху патладжаните.

Изпечете ястието в силна фурна до желаната от вас гъстота на соса. Сервирайте сармичките топли.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти