Богата зелева салата

Свежа гарнитура

1.5 от общо 2 гласа
Необходими продукти
  • Продукти
  • 0.25 зелка бяло зеле
  • 0.25 зелка червено зеле
  • 1 малка глава карфиол
  • 1 малка глава броколи
  • 1 стъбло селъри
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • За топлия дресинг:
  • 50 мл червен винен оцет
  • 50 мл олио
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • За студения дресинг:
  • 200 г майонеза
  • 1 скилидка чесън
  • 20 г мека горчица
  • 0.25 ч.л. пушен червен пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете карфиола и броколите, така че да получите малки розички, сложете ги в купа. Залейте ги със зехтин и ги поръсете с нарязан на ситно чесън. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги прехвърлете в тава. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор и изпечете зеленчуците за около 20 минути. След това ги оставете да се охладят.

Нарежете бялото и червеното зеле на тънко и го сложете в голяма купа. Обелете целината, нарежете я под ъгъл с помощта на белачка и я разбъркайте със зелето. 

Загрейте олиото и оцета заедно със захарта и солта. Щом кипнат, залейте с тях бялото и червеното зеле. Разбъркайте и оставете да престои 20 минути. След това отцедете.

Смесете изпечените карфиол и броколи с бялото и червеното зеле.

Стрийте на паста чесъна за дресинга и го разбъркайте с горчицата, майонезата, пушения пипер и сол на вкус. С полученият дресинг залейте готовата салата и я разбъркайте.

Прочетете още:

Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол