Постни лозови сарми

Класика за коледната трапеза

1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

1 буркан лозови листа

200 г булгур

2 стръка праз

4 скилидки чесън

70 г орехи

50 г сушени червени боровинки

1 щипка канела

1 зрънце бахар

1 щипка смляно индийско орехче

0.5 ч.л. смлян кориандър

0.5 връзка магданоз

1 лимон

сок

100 мл зехтин

сол и черен пипер

1 буркан лозови листа

200 г булгур

2 стръка праз

4 скилидки чесън

70 г орехи

50 г сушени червени боровинки

1 щипка канела

1 зрънце бахар

1 щипка смляно индийско орехче

0.5 ч.л. смлян кориандър

0.5 връзка магданоз

1 лимон

сок

100 мл зехтин

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно праза и чесъна, сложете в дълбок съд със загрят зехтин, сол и 100 мл вода. Похлупете и гответе, докато омекнат.

2. Поръсете с канелата, счукания бахар, индийското орехче и кориандъра. 

3. Сложете и нарязаните орехи и магданоз, сушените червени боровинки и булгура. Разбъркайте и залейте със 100 мл топла вода. Овкусете със сол и пипер.

4. С плънката и розовите листа завийте малки стегнати сармички. Подредете ги плътно в тенджера. Залейте ги с лимонов сок и малко вода, колкото да ги покрие. Притиснете ги с чиния и похлупете. Гответе на слаб огън 30 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти