Пилешки шишчета по пакистански

Поднесени със свеж млечен сос

1 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

600 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
20 г пресен джинджифил
4 стръка пресен кориандър
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. сухо чили (смляно)
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. смлян кимион
1/4 ч. л. гарам масала
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за соса:
150 г кисело мляко
1 връзка прясна мента
сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и джинджифилът се обелват, наситняват се и се запържват в олиото до златисто. Охлаждат се. 

Пилешкото се реже на кубчета и се смила в блендер. 

Прибавят се наситненият пресен кориандър, куркумата, смления кориандър, гарам масалата, чилито, кимионът и запържените лук, джинджифил и чесън. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре. 

Сместа се оформя върху шишчетата с мокри ръце, така че да ги обгърне (трябва да се получат нещо като кебапчета). Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. 

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до златисто – около 15 минути. 

Киселото мляко се пасира с листата от мента. 

Сосът се овкусява със сол и се поднася към шишчетата. 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти