Пилешки шишчета в азиатски стил

Екзотично предложение

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

800 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
50 г сусам
60 мл рибен сос
50 мл портокалов сок
2 стръка пресен лук
1 с. л. кафява захар „Демерара“
за соса:
100 мл портокалов сок
100 мл рибен сос
50 мл оризов оцет
20 г корен джинджифил
2 скилидки чесън
1/4 глава лук
3 с. л. кафява захар „Демерара“
1 с. л. мед
за гарнитурата:
250 г дългозърнест ориз
250 г китайско зеле
40 мл олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се реже на големи кубчета и се залива с рибния сос, портокаловия сок и захарта. 

Маринова се поне за 2 часа. След това се нанизва на шишчета. Готви се на загрята плоча, от всички страни, до готовност. 

В касерола се смесват портокаловият сок, оцетът, рибният сос, медът и захарта. Оставят се да кипнат, след което се варят на слаб огън за 5 минути. 

Към тях се прибавят накълцаните чесън и лук, настърганият джинджифил и се готви, докато сместа стане лепкава и гъста. 

Сусамът се запича на сух тиган, а пресният лук се нарязва на ситно.

Готовите шишчета се мажат обилно със соса, след това се овалват в смесените лук и сусам. 

Оризът се сварява в голямо количество вода. Отцежда се. Китайското зеле се реже на тънко, запържва се в олиото, докато омекне, прибавя се оризът и също се пържи за кратко. 

Шишчетата се поднасят с гарнитурата. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Телешки шишчета за 15 минути
Пилешки шишчета с ананас
Пикантни печени гъби
Агнешки шишчета
Как да направим шишчета "Морски дарове"

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти