Задушено агнешко с гремолата

Интригуващо основно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 агнешки врат 
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 250 мл червено вино
  • 250 мл телешки бульон
  • 1 консерва домати на кубчета (400 г)
  • 2 дафинови листа
  • 1 стрък джоджен
  • сол и черен пипер на вкус
  • За гремолатата:
  • кората от 1 портокал
  • кората от 1 лимон
  • 4 стръка магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 1 стрък розмарин

Начин на приготвяне:

Овкусете месото със сол и черен пипер и го запържете в тенджера със сгорещения зехтин. Извадете го.

В същия съд запържете нарязания лук и наситнения чесън до златисто. Деглазирайте с виното. Добавете дафиновите листа. Сипете бульона и доматите.

Добавете джоджена и подправете със сол и черен пипер на вкус. Върнете месото в съда. Гответе на тих огън под капак около 3 часа. Махнете капака и гответе още 30-40 минути, докато се редуцира соса.

За гремолатата настържете корите на лимона и портокала. Наситнете магданоза и розмарина, а чесъна накълцайте на ситно. Разбъркайте всичко.

Поднесете агнешкото с гремолатата.

Рецепти с агнешко:

Агнешко филе с бадемова коричка
Агнешки шишчета
Агнешко печено с дроб сарма

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти