Задушени агнешки джолани с пролетни зеленчуци

Ароматно празнично предложение

5 от общо 1 гласа
120 мин.
Необходими продукти

3 с.л. олио

6 бр. предни агнешки джолани

2 глави лук

2 скилидки чесън

1 пълна с.л. царевично нишесте

300 мл червено вино

450 мл пилешки бульон

1 с.л. желе от червени боровинки

1 с.л. нарязан розмарин

250 г пресни моркови

250 г бейби пащърнак

250 г бейби ряпа

бучка масло

сол и черен пипер

2 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 2 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно и огнеупорни дръжки и капак. Запечатайте агнешките джолани от всички страни, до тъмнокафяво. Извадете ги в чиния.

2. Добавете още 1 с.л. олио и в него запържете нарязания на тънки полумесеци лук и нарязаните на тънки филийки скилидки чесън за 3-4 минути. След това добавете бульона. В купичка разбъркайте нишестето с малко червено вино и разбъркайте до получаването на гладка паста. Добавете сместа в тенджерата, като разбърквате непрекъснато. Добавете и останалото червено вино. Добавете нарязания пресен розмарин, желето от червени боровинки и разбъркайте. Върнете джоланите в тенджерата и овкусете със сол. Поставете капака и пъхнете тенджерата във фурната - предварително загрята на 140 градуса (с вентилатор) за 2 часа.

3. Почистете пролетните зеленчуци, като запазите малка част от дръжките им. Поставете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 8-10 минути. След това ги изцедете добре.

4. Половината зеленчуци поставете в тенджерата с готовите задушени агнешки джолани и разбъркайте. Захлупете.

5. Останалите зеленчуци запържете в загрят тиган с разтопено масло за кратко. Поръсете със сол.

6. Сервирайте агнешки джолан и зеленчуци в дълбока чиния, поляти обилно със сос. Гарнирайте с пролетни зеленчуци в масло.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти