Вкусен аламинут с картофи от италианската кухня

Картофена фритата

5 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

500 г пресни картофи
180 г пушен бекон (цяло парче)
100 г краве саламурено сирене
50 г краве масло
8 яйца
2 връзки пресен лук
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и се сваряват на пара. Охлаждат се и се нарязват на парчета. 

Пресният лук се наситнява. 

Яйцата се разбиват добре и се овкусяват със сол и черен пипер. 

Беконът се реже на кубчета и се запържва в сух тиган с термоустойчива дръжка, до златисто. 

Прибавят се лукът, картофите и маслото.

Наливат се и яйцата. 

Поръсва се с натрошеното сирене и се оставя на огъня за 1–2 минути. След това се пече около 15 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. 

Охлажда се леко, нарязва се и се поднася със свежа салата по избор.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още по темата:

Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти