Вегетариански бургер

Богат вкус, с който няма да усетите липсата на месо

3 от общо 2 гласа
80 мин.
Необходими продукти

червен боб от консерва - 400 гр

картофи - 2 бр.

лук - 1/2 глава

яйца - 1 бр.

люти чушки - 1 бр.

галета - 2 с.л.

магданоз - 4-5 стръка

чубрица - 4-5 стръка

кимион - 1 ч.л.

зехтин - 30 мл

питки - 6 бр.

сол на вкус

черен пипер на вкус

лютеница за мазане

Великолепното печено кюфте от картофи и червен боб с букет от подправки ще направят така, че месото да не ви липсва в тази рецепта на Mate Kitchen за вегетариански бургер. Както и, разбира се, мека питка, парче сирене и едросмляна лютеница…

Дори да извадим месото за малко от менюто си, пак разполагаме с цялата вкусна вселена. И изобщо не е нужно да се наричаме вегани, вегетарианци, суровоядци и т.н. Това, което обединява всички ни, е насладата от вкусната храна, а в случая – от вкусния вегетариански бургер, отбелязват кулинарите на Mate Kitchen.

Ако сте се чудили какво можете да си направите с червен боб, това е повече от чудесна идея. Между другото, от него става и великолепно бобено пюре. Само трябва да го задушите с малко лук и да подправите с… канела. Бургерът тук може да овкусите с кимион и прясна чубрица. По желание може да добавите и щипка пушен червен пипер за по-наситен вкус.

Гарнирането на вегетарианнски бургер с лютеница и сирене е едно вкусно предложение. Вкусовете са малко, но се съчетават съвършено. Разбира се, можете да импровизирате и да направите вашия бургер точно както ви харесва на вас. С маруля, с карамелизиран или пък пресен лук, с кисели крастивички, с меко сирене, с пресен домат, млечен или друг сос и т.н. Единственото, което няма да е добра идея, са пържените картофи, защото в бургера вече има картофи.

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете във вряща вода.

2. Сварените картофи сложете в купа и към тях прибавете отцедения червен боб. Смачкайте всичко много добре.

3. Към основата от боб и картофи прибавете нарязаните на ситно лук и люта чушка, чубрицата, магданоза, галетата, кимиона, солта и черния пипер. Налейте малко зехтин, чукнете яйцето и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

4. С намазнени ръце оформете 6 бургера и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете ги отгоре със зехтин и ги изпечете на 200 градуса до златист загар.

5. Разполовете питките и ги намажете с лютеница. Върху долната половина сложете бургер, върху него плочка сирене и покрийте с горната половина от питката.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти