Толстолоб с доматен сос и праз на фурна

Простичко, но толкова вкусно!

5 от общо 1 гласа
70 мин.
Необходими продукти

толстолоб - 1 кг

праз - 4 стръка

ябълки кисели - 3 бр.

доматен сок - 500 мл

олио - 100 мл

оцет - 30 мл

сол на вкус

черен пипер на вкус

Ако сте от хората, които се осмеляват да ядат рибата не само пържена, печена или на скара, непременно трябва да опитате тази рецепта на Mate Kitchen за толстолоб с доматен сос и праз на фурна. Плътното месо на толстолоба и великолепен сладникав, но и същевременно приятно накиселяващ сос, в който да потопите къшей хляб, представляват великолепието на простичката храна! 

Може и да не изглежда много празнично и да не е шаран, но спокойно можете да отбележите празника на рибарите и банкерите Никулден с този толстолоб. Топлата домашна питка ще бъде идеалната компания за него на масата.

Понеже кулинарите на Mate Kitchen отбелязват, че сосът накиселява приятно, в тази рецепта интересната добавка са киселите ябълки. Те, от една страна, дават от своята характерна резливост, а, от друга, с нежния си аромат успяват да неутрализират миризмата на риба, която би могла да отблъсне човек. Затова и всъщност вкусът е толкова балансиран.

Поднесете ли тази яхния, ще се радвате на старателно отопени чинии след това. И определено не е нужно да чакате празничен повод, за да я приготвите. Достатъчно е да имате хубава, прясна риба.

Начин на приготвяне:

1. Подправете нарязаната на котлети риба със сол и черен пипер от двете страни, сложете я в купа и прибавете оцета и 40 мл олио.

2. Останалата мазнина загрейте в тенджера и в нея задушете нарязания на ситно праз.

3. След като празът омекне, прибавете при него обелените и настъргани на едро ябълки. Оставете да се задушат за 6-7 минути и добавете рибата заедно с маринатата.

4. След още 4-5 минути налейте доматения сос, подправете със сол и черен пипер и оставете на тих огън за около 20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти