Телешко с лук и моркови

Страхотно есенно предложение

Телешко с лук и моркови
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

за 2 порции
350 г телешко филе
2 глави лук
1 ч.ч. телешки бульон
2 моркова
1/2 с.л. масло
2 с.л. зехтин
2 с.л. чубрица
сол и пипер на вкус

Рецептата е създадена от Топ Форма и е подходяща както за хора, които спазват техен хранителен режим, така и за всеки, който иска да се храни здравословно.

Първата стъпка от приготвянето на телешкото с лук и моркови, е да оставите месото на стайна температура за 20 мин., след което го нарежете на тънки жулиени. Нарежете лука на полумесеци, а морковите на дебели кръгчета.

Загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Задушете за няколко минути или докато започне да почервенява, добавете телешкото и разбъркайте. Гответе за 2 мин и добавете чубрицата и бульона. Разбъркайте и гответе за още 2-3 мин. Телешкото вече трябва да е крехко. Извадете го и оставете течността да се сгъсти.

Сложете морковите в малка тенджерка и покрийте на половина с вода. Добавете маслото, щипка сол и пипер, кипнете и варете на слаб огън докато морковите омекнат.

Аранжирайте телешкото с лука в средата на чинията, добавете отцедените моркови и малко от получения сос.

Още вкусни и здравословни предложение:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти