Телешко с гъби и сметана на тиган

Вкусна майсторска рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г телешко бонфиле

250 г гъби печурки

2 стръка праз

1 скилидка чесън

80 г масло

20 г олио

1 ч.л. дижонска горчица

100 мл бренди

100 мл телешки бульон

200 мл течна животинска сметана

4 стръка мащерка

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете праза, чесъна и гъбите. Нарежете праза и чесъна на ситно, а гъбите на четвъртинки. Разрежете месото ( почистено от ципите) на 4 равни парчета и го овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте олиото и 20 г от маслото в чугунен тиган. Гответе месото от всяка страна за по 2-3 минути. Извадете. В същия съд добавете останалото масло и запържете чесъна и праза.

Добавете и гъбите и ги оставете да се запържат. След това налейте брендито и по желание фламбирайте. Налейте бульона, добавете дижонската горчица и сметаната. Овкусете се със сол, черен пипер и нарязана на ситно мащерка. Гответе, докато сосът се сгъсти.

Малко преди да е готов соса, върнете месото. Гответе още 2-3 минути и сервирайте.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти