Талиатели с кълцано месо

Усещане за Италия

0 от общо 0 гласа
80 мин.
Необходими продукти

телешко месо - 500 гр

талиатели - 500 гр

доматено пюре - 450 гр

пармезан - 30 гр

лук - 1 глава

чесън - 2 скилидки

магданоз - 3 с.л.

зехтин - 7 с.л.

бахар - 3-4 зърна

оцет - 1 с.л.

пресен босилек за украса

сол на вкус

черен пипер на вкус

Дори и рецепта, която изглежда толкова лесна за приготвяне като талиатели с кълцано месо, има тънкости, за които някой трябва да подскаже. Дали това, че се препоръчва пастата да е ал денте, защото ни засища за по-дълго време, а не просто заради нейния вкус. Или пък че трябва да е широка и дълга, защото не всички макаронени изделия са предназначени да се ползват с всички сосове, съветват от Mate Kitchen. Дългите и плоски видове паста най-подходящо се съчетават с кремообразни сосове, които прилепват по-добре към тази конкретна форма. По-гъстите доматени сосове си подхождат с по-широките форми заради плътността на вкуса.

За рецептата на Mate Kitchen за талиатели с кълцано месо специално внимание изисква месото. Когато готвите телешко, е повече от наложително да почистите ципите и жилите. Това е задача, която изисква да ползвате правилния нож – остър, с подходяща широчина на острието и от качествена стомана. Защото с правилното оборудване приготвянето на храната е по-лесно, по-бързо и гарантира апетитен вид. А всички знаем, че се храним първо с очите.

Още един важен детайл при приготвянето на вкусните талиатели с кълцано месо е доматеният сос. Толкова много домати имат нужда от съставка, която да балансира киселината във вкуса. Една лъжица оцет е първата стъпка. Ако въпреки това смятате, че сосът има кисели нотки, може да добавите и малко захар. На финала не забравяйте любимия на италианците пармезан.

Начин на приготвяне:

1. Изчистете месото от жилите и го нарежете на ситно. Отделете го в купа и нарежете лука и чесъна.

2. Налейте зехтин в тенджера. Изчакайте да се стопли и постепенно добавете лука, чесъна и месото.

3. Бъркайте, докато месото промени цвета си. След това изсипете доматеното пюре, подправете с бахар, сол, черен пипер и продължете да бъркате. Добавете оцета.

4. Отстранете дръжките на магданоза и го нарежете на ситно. Добавете в тенджерата, разбъркайте и оттеглете от котлона.

5  Сварете талиателите в подсолена вода, в която сте капнали малко зехтин.

6. След като са готови, сложете в чиния, добавете от месото и доматеното пюре, поръсете с пармезан, босилек (по желание) и поднесете.

Внимание: Съдържа доматено пюре и пармезан, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти