Създадено за Krina

Свинско с ориз

С тази рецепта ще се почувствате вкъщи, независимо къде се намирате!

0 от общо 0 гласа
110 мин.
Необходими продукти

свинско месо - 600 гр 

ориз - 300 гр

лук - 2 глави 

чушки - 2 бр 

моркови - 2 бр 

магданоз - 1/2 връзки 

сол на вкус

черен пипер на вкус

Има ястия, които те карат да се чувстваш вкъщи, независимо къде се намираш, и вкусното свинско с ориз е едно от тях. Две са условията, за да бъде съвършено – хубаво месо и качествен ориз. Ние го направихме с ориз “Екстра Крина”. Едрите му и лъскави зърна абсорбират много добре и са подходящи за традиционни рецепти като пълнени чушки, мляко с ориз, пиле или свинско ориз, сарми.

За да стане по-вкусно ястието, вземете шарено месо. Мазнината, която се стапя по време на готвенето, овкусява ориза и зеленчуците и придава чудесен аромат. Освен това месото не става така сухо. Чистото свинско, без мазнини, запазете за по-елегантни ястия като винен кебап например. По-голямата част от готвенето на месото направете, преди да го сложите в тавата. То няма да прекара дълго време във фурната, така че не разчитайте да се изпече.

В рецептата за свинско с ориз нямате нужда от много подправки. Черният пипер е напълно достатъчен. Само по себе си свинското е достатъчно вкусно и не иска особени “подобрения”. Когато го поднасяте, можете да го поръсите с чили. Приятната лютивина ще го направи още-неустоимо. Добавете му чаша червено вино и вкусна туршия за компания, гарантирано ще си оближете пръстите. Ако няма да се виждате с никого, можете да си позволите и скилидка-две чесън.

Какво друго? Това е всичко. Гответе с удоволствие, хапвайте си с мярка, но задължително вкусна храна, и… наздраве!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парчета и го запържете в дълбок тиган. Извадете го и го оставете встрани.

2. В чист тиган запържете нарязаните на ситно лук, чушки и моркови. Когато зеленчуците поомекнат, върнете месото при тях и оставете да се готвят заедно 5-6 минути. От време на време разбърквайте.

3. Изчистете и измийте ориза и го добавете към месото и зеленчуците. Разбъркайте и оставете да се готвят заедно няколко минути.

4. Налейте около 100 мл топла вода, подправете със сол и черен пипер и оставете на котлона докато оризът поеме течността. Накрая добавете и нарязания магданоз.

5. Прехвърлете ориза и месото в тава. Налейте топла вода в съотношение 1:3,5 (ориз към вода) и печете докато течността се изпари, а оризът омекне.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти