Свинско печено, което се хапва студено

Идеално за гости

0 от общо 0 гласа
300 мин.
Необходими продукти

1,8 кг свински врат (без кост)
60 г ретро горчица
50 г сушени кайсии (сочни)
40 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 портокал
1 стрък розмарин
1 ч. л. сос „Шрирача“
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Месото се намазва със зехтин и се посолява, запича се в сух сгорещен тиган, за да хване златиста коричка от всички страни. Маха се от котлона и се поръсва със сол и черен пипер от всички страни. 

В блендер се смесват настърганата кора и сокът от портокала, кайсиите, розмаринът, горчицата, сосът „Шрирача“, пушеният пипер, сол, черен пипер и чесънът. Смилат се. 

Месото се намазва от всички страни със сместа и се слага в тава, застлана с пергаментова хартия. Покрива се с пергаментова хартия, а тавата се завива с алуминиево фолио. 

Свинското се пече в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 4 часа. Охлажда се добре и се прибира в хладилник за няколко часа. Реже се на тънки парчета и се поднася с хляб.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти