Свинско бонфиле със сос „Беконез“

Елегантно основно

2.33 от общо 3 гласа
60 мин.
Необходими продукти

800 г свинско бонфиле
50 г сирене „Пармезан“
80 мл зехтин
3 филийки бял хляб
2 стръка пресен лук
2 стръка магданоз
2 стръка босилек
1 с. л. дижонска горчица
1 скилидка чесън
1 ч. л. риган
сол и пипер меланж на вкус
за соса:
250 г краве масло
150 г бекон „Панчета“ (тънки резени)
4 жълтъка
4 стръка див лук
сокът от 1/2 лимон
сол и пипер меланж на вкус

Начин на приготвяне:

Свинското бонфиле се почиства от ципите, разрязва се на две през средата, а после всяка половинка се реже на две по дължина. Овкусява се със сол и пипер меланж, полива се с 30 мл зехтин и се готви до златисто, от двете страни, в загрят тиган. 

Филийките хляб се смилат в блендер с наситнения лук, босилека, магданоза, настъргания пармезан, ригана и скилидката чесън. 

Налива се остатъкът от зехтина и се разбърква. Подправя се със сол и пипер меланж и пак се смила. 

Свинското се слага в тава, застлана с пергаментова хартия, маже се с горчица от всички страни, покрива се с трохите и се пече около 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. 

Беконът за соса се запича в сух тиган до златисто, когато е готов се изважда в цедка върху купа, за да се отцеди мазнината. 

Жълтъците се смесват с лимоновия сок и сол на вкус, загряват се на водна баня. Маслото се разтопява и се налива към тях, малко по малко, при непрекъснато разбиване. 

Налива се и част от мазнината от бекона. Когато сосът е готов, се поръсва с пипер меланж, накълцан бекон и нарязан див лук. Месото се поднася със соса.

Прочетете още:

Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент