Свински шишчета по грузински

Изкусно мариновани и апетитно запечени на жар

1 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

1,2 кг свинска плешка
2 глави червен лук
3 дафинови листа
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
питки за дюнер 

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на големи кубчета. 

Едната глава лук се реже на полумесеци и се слага в купата при месото. Прибавят се зърната черен пипер, дафиновите листа, сметаната, оцетът, сол на вкус и се разбъркват. Месото се оставя за една нощ в хладилник, да се маринова. 

След това се нанизва на метални шишове и се готви над жарта, слагат се две метални шиша за основа, на тях се поставят другите шишове, като се обръща периодично. 

Гарнира се с останалия лук, нарязан на шайби, и с парчета хляб.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти