Панирани зеленчукови шишчета

Пак улесняваме дамите с тази скорострелна рецепта

Бързам за вечеря
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Това, което се иска от вас е да минете набързо през магазина и да грабнете някой и друг зеленчук.

Продукти:
1 тиквичка
2, 3 моркова
1 глава целина
200 гр дребни гъби
няколко пиперки

За панировката:
1 яйце
1 чаша бяло вино
1/2 чаена чаша брашно
1/3 чаена чаша пшеничено нишесте
куркума, сол

Приготвяне:
В подсолена вода бланшираме нарязаните на кубчета зеленчуци за няколко минути. Веднага след това охлаждаме със студена вода, за да се прекъсне процеса на варене. Отцеждаме зарзаватите и ги оставяме да изстинат.

Разбиваме на рядка каша жълтъка с виното, брашното, нишестето и подправките. Оставяме сместа да отлежи 10 минути. Отделно разбиваме на сняг белтъка и внимателно го прибавяме към кашата. Потапяме по отделно парченцата зеленчуци в пастата и пържим на маслена баня. Преди сервиране набождаме различни зеленчуци на бамбуково шишче. Гарнираме с млечен сос (приготвен от майонеза и кисело мляко) и сядаме доволно на масата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти